Waarom zijn onze melk en kaas zo populair in het buitenland?

Het antwoord is eigenlijk vrij simpel: Nederlandse zuivel is van topkwaliteit. Hoe dat komt? Door een combinatie van hard werken en slim gebruik maken van wat ons land en klimaat te bieden hebben.

De Nederlandse zuivelsector staat wereldwijd bekend om zijn kennis en vakmanschap. Die roem is ons niet komen aanwaaien, dat is een resultaat van generaties lang hard werken. Het perfecte zeeklimaat en de gezonde grasbodem in ons kleine kikkerlandje zijn ideaal voor de grazende koe.

Een ander voordeel is de ligging van Nederland aan zee, waardoor ons land goed kan handelen met de wereldmarkt. Ook hebben we hele goede wegen waarover we onze producten naar onze buurlanden kunnen vervoeren. Al deze factoren samen zorgen dat Nederland bekend staat als een van de beste zuivelleveranciers ter wereld.

 

Wat wil jij nog weten?

Zelf een vraag stellen? Dat kan! Graag zelfs. Zo help je ons om de wereld achter jouw glas melk steeds zichtbaarder te maken. Als jouw vraag over zuivel nog niet op de website staat, stuur 'm dan naar ons op. We gaan voor jou op zoek naar het antwoord.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2021 Nederland draait op zuivel