Waarom loopt Nederland voorop op het gebied van kennis en innovatie?

Wij Nederlanders zijn een kei in samenwerken. Door de koppen bij elkaar te steken, hebben we in de loop der eeuwen mooie dingen bedacht. Samen hebben onze voorouders bijvoorbeeld eeuwen geleden de dijken gebouwd die ons beschermen tegen overstromingen. Niet gek dat wij al jaren een van de meest innovatieve landen ter wereld zijn.

Nederland kent enkele sectoren die in de loop van de tijd veel kennis hebben opgebouwd. Een daarvan is de zuivelsector. Zij werkt nauw samen met kennisinstituten – zoals de Wageningen Universiteit, Van Hall Larenstein, NIZO food research en Dairy Campus. Ook met het rijk, provincies en gemeenten werkt zij aan het oplossen van de uitdagingen van morgen.

Voortdurend proberen Nederlandse melkveehouders en zuivelondernemingen hun producten te verbeteren; al generaties lang. Niet voor niets worden zij internationaal geroemd om hun vakmanschap. Bekijk in de video wat voor innovaties er onder andere zijn in de melkveehouderij.

Wat wil jij nog weten?

Zelf een vraag stellen? Dat kan! Graag zelfs. Zo help je ons om de wereld achter jouw glas melk steeds zichtbaarder te maken. Als jouw vraag over zuivel nog niet op de website staat, stuur 'm dan naar ons op. We gaan voor jou op zoek naar het antwoord.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2021 Nederland draait op zuivel