Vraag en antwoord

We beantwoorden graag alle vragen over zuivel in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van alle vragen die tot nu toe zijn beantwoord. Soms doen we dat zelf, en soms doen we dat samen met mensen uit de zuivelsector die er in hun werk dagelijks mee te maken hebben. Heb jij nog een vraag na het lezen van de website? Stuur ons een berichtje via de chatfunctie of gebruik het formulier onderaan de pagina. Wij gaan graag voor jou op zoek naar het antwoord!

Filteren

Welke zuivelproducten zijn in Nederland het populairst?

Hoeveel koeien staan er in de wei?

Zuivel als wondermiddel in de Gouden Eeuw

Van moeras naar polderlandschap: zo begonnen we met koeien houden!

In de keuken bij... chef-kok Duncan Koster

Hoeveel verdient een melkveehouder?

Waarom wil de Nederlandse zuivelsector ook voor andere landen produceren?

Op welke manier draagt de Nederlandse zuivelsector bij aan onze economie?

Zuivel & Ik: Mara

Zuivel & Ik: Betty

Hoe oud wordt een melkkoe?

Zuivel, een verbindende factor in onze multiculturele samenleving

Wat is de impact van de zuivelsector als het gaat om stikstof?

Gaan koeien dood aan zwerfafval?

Waarom worden kalf en koe na de geboorte gescheiden?

Op welke manieren zijn melkveehouders bezig met groene energie?

Hoe draagt de zuivelsector bij aan natuurbehoud en aan biodiversiteit?

Wat doet de Nederlandse zuivelsector tegen ontbossing?

Hoe duurzaam is zuivel in vergelijking met plantaardige producten?

Wat is de CO2-uitstoot van de Nederlandse zuivelsector?

Komt goudse kaas uit Gouda?

Hoe duurzaam is zuivel?

Hoeveel koeien heeft een melkveebedrijf in Nederland gemiddeld?

Hoeveel melkveebedrijven zijn er in Nederland?

Waarom moet een koe een kalf krijgen om melk te produceren?

Kan ik rauwe melk drinken?

Hebben we allemaal evenveel zuivel nodig?

Hoe zorgen jullie ervoor dat er geen antibiotica of hormonen in mijn melk zitten?

Welke voedingsstoffen zitten er in zuivel en wat doen deze voor mijn lichaam?

Waarom wordt zuivel door dietisten en voedingskundigen geadviseerd?

Wat bepaalt de melkprijs voor de melkveehouders?

Hoe speelt de zuivelsector in op vraag en aanbod?

Wat als ik geen zuivel kan eten?

Waarom zijn onze melk en kaas zo populair in het buitenland?

Hoe gebruikt een melkveehouder technologie op zijn bedrijf?

Waarom heeft de Nederlandse melk zo’n hoge kwaliteit?

Waarom loopt Nederland voorop op het gebied van kennis en innovatie?

Waarom hebben sommige Nederlandse kazen een beschermde status (gekregen)?

Waarom zien we melk, kaas en grazende koeien zoveel terug op oude schilderijen?

Wat wil jij nog weten?

Zelf een vraag stellen? Dat kan! Graag zelfs. Zo help je ons om de wereld achter jouw glas melk steeds zichtbaarder te maken. Als jouw vraag over zuivel nog niet op de website staat, stuur 'm dan naar ons op. We gaan voor jou op zoek naar het antwoord.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 Nederland draait op zuivel