Een duurzamer zuivellandschap

Waar je ook bent in Nederland, je komt overal graslanden tegen

Dat is het domein van Nederlandse boeren, waaronder onze melkveehouders. En zij zorgen niet alleen voor voedsel. Ze hebben ook de belangrijke taak om hun dieren, het grasland, de bodem en de omringende natuur zo gezond mogelijk te houden. Daar letten ze steeds beter op, want de wereld verandert en de zuivelsector verandert mee. De stappen tussen de koe en jouw bakje yoghurt worden daarom steeds groener. Zo rijden veel melkwagens op biogas, wordt de mest van de koeien beter gebruikt en zijn de verpakkingen steeds duurzamer.

Op ‘t erf

De werkdag van een melkveehouder duurt niet 8 uur, zoals bij de meeste van ons. Een melkveehouder zorgt namelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week voor zijn koeien en zijn bedrijf. En dat is hard werken! Voor dag en dauw staat hij op om ervoor te zorgen dat zijn dieren duurzame én gezonde melk kunnen produceren.

De basis van onze zuivel: de koe

Het kostbaarste bezit van een melkveehouder zijn de koeien. Gezonde koeien geven meer lekkere melk. Melkveehouders doen er daarom alles aan om hun dieren gezond te houden en zorgen ervoor dat ze een fijn leven hebben.

Omgeving en klimaat

De zuivelsector is volop bezig te verduurzamen. Van melkveehouder tot zuivelfabrikant: iedereen in de zuivelketen neemt maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan energie besparen, zorg dragen voor de natuur op en om de boerderij en voer van zo dichtbij mogelijk halen. Door deze maatregelen wordt de CO2-voetafdruk van ons glaasje melk steeds een stukje kleiner.

Wat wil jij nog weten?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Als je nog vragen hebt over bijvoorbeeld klimaat of hoe het gaat met de koeien, kun je ze gewoon aan ons stellen. We helpen je graag met een antwoord!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2021 Nederland draait op zuivel