Dat is het domein van Nederlandse boeren, waaronder onze melkveehouders. En zij zorgen niet alleen voor voedsel. Ze hebben ook de belangrijke taak om hun dieren, het grasland, de bodem en de omringende natuur zo gezond mogelijk te houden. Daar letten ze steeds beter op, want de wereld verandert en de zuivelsector verandert mee. De stappen tussen de koe en jouw bakje yoghurt worden daarom steeds groener. Zo rijden veel melkwagens op biogas, wordt de mest van de koeien beter gebruikt en zijn de verpakkingen steeds duurzamer.
De werkdag van een melkveehouder duurt niet 8 uur, zoals bij de meeste van ons. Een melkveehouder zorgt namelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week voor zijn koeien en zijn bedrijf. En dat is hard werken! Voor dag en dauw staat hij op om ervoor te zorgen dat zijn dieren duurzame én gezonde melk kunnen produceren.
Het kostbaarste bezit van een melkveehouder zijn de koeien. Gezonde koeien geven meer lekkere melk. Melkveehouders doen er daarom alles aan om hun dieren gezond te houden en zorgen ervoor dat ze een fijn leven hebben.
De zuivelsector is volop bezig te verduurzamen. Van melkveehouder tot zuivelfabrikant: iedereen in de zuivelketen neemt maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan energie besparen, zorg dragen voor de natuur op en om de boerderij en voer van zo dichtbij mogelijk halen. Door deze maatregelen wordt de CO2-voetafdruk van ons glaasje melk steeds een stukje kleiner.