Disclaimer & Privacystatement

Privacybeleid

De Nederlandse Zuivel Organisatie zal je persoonsgegevens zorgvuldig opslaan en beveiligen. We houden ons hierbij aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. In deze privacyverklaring leggen wij je uit welke persoonsgegevens wij verwerken, verzamelen en gebruiken, en met welk doel wij dit doen. Deze privacyverklaring is aangepast op 3 februari 2020.

Verzamelen van gegevens

Als je de website van de Nederlandse Zuivel Organisatie gebruikt, kan het zijn dat wij gegevens verzamelen over je gebruik van de website om de goede werking daarvan te waarborgen.

De Nederlandse Zuivel Organisatie heeft eigen pagina’s op websites voor sociale netwerken. We kunnen persoonsgegevens verzamelen over het gebruik van deze sociale netwerken. Ook kan het zo zijn dat die sociale netwerken gegevens over jou verzamelen wanneer je onze pagina’s daar bezoekt. Meer informatie daarover lees je op de privacyverklaringen van die sociale netwerken.

We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën zodat onze websites en toepassingen naar behoren werken en we meer informatie over onze gebruikers en hun waarschijnlijke interesses verkrijgen. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door jouw browser op je computer wordt opgeslagen. Je kan cookies weigeren of van je computer wissen via de instellingen van je browsers.

Cookie statement

E-mails die de Nederlandse Zuivel Organisatie naar je stuurt, kunnen tags bevatten waarmee de Nederlandse Zuivel Organisatie kan bepalen of je de e-mail al dan niet hebt ontvangen, geopend hebt en of dat je op een link in de e-mail hebt geklikt. Hiermee kan de Nederlandse Zuivel Organisatie inzicht verkrijgen of en hoe de door haar verstuurde mails worden gelezen.

Verstrekking van persoonsgegevens aan derden

De Nederlandse Zuivel Organisatie werkt samen met bedrijven die ons helpen bij het uitvoeren van activiteiten. Deze bedrijven leveren services, zoals telemarketing services en het verzenden van e-mails namens ons. In sommige gevallen hebben deze bedrijven toegang tot enkele van je persoonsgegevens zodat ze services aan jou kunnen leveren namens ons. Deze bedrijven mogen jouw persoonsgegevens niet gebruiken voor hun eigen doeleinden. Daarnaast kan de Nederlandse Zuivel Organisatie jouw persoonsgegevens verstrekken aan zusterorganisaties van de Nederlandse Zuivel Organisatie: ZuivelNL, Duurzame Zuivelketen (DZK) en Zuivelstichting. Zij mogen je gegevens alleen verwerken voor zover dat niet onverenigbaar is met het doel waarvoor de gegevens bij jou zijn verkregen.

Websites van derden

De Nederlandse Zuivel Organisatie is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor het privacy- en cookiebeleid van websites die door middel van links met deze site zijn verbonden. Wij adviseren je het privacy- en cookiebeleid van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Rechten met betrekking tot persoonsgegevens

Je hebt het recht op inzage in je persoonsgegevens en correctie of verwijdering hiervan. Ook heb je het recht op overdraagbaarheid van je persoonsgegevens en kan je jouw toestemming voor de verwerking intrekken en bezwaar maken tegen de verwerking. Voor vragen hieromtrent kan je contact met ons opnemen. Wij zullen je in dat geval vragen om je adequaat te identificeren. Ten slotte heb je het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Opslag en beveiliging van gegevens

Jouw persoonsgegevens en gegevensbestanden worden opgeslagen op de servers van de Nederlandse Zuivel Organisatie en op de servers van bedrijven die wij hiervoor inschakelen. De Nederlandse Zuivel Organisatie en deze bedrijven beveiligen deze gegevens op zowel administratief, technisch als fysiek niveau.

Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor de verwezenlijking van het doel waarvoor we ze hebben verkregen. Indien je aangeeft door ons op de hoogte gehouden te willen worden van evenementen of via een nieuwsbrief, verwijderen we de gegevens als je aangeeft dat je dit contact niet meer op prijs stelt. Persoonsgegevens die wij verwerken in het kader van abonnementen, verwijderen wij 2 jaar nadat je je abonnement opzegt.

Wijzigingen van de privacyverklaring

De Nederlandse Zuivel Organisatie behoudt zich het recht voor wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring.

Wat wil jij nog weten?

Zelf een vraag stellen? Dat kan! Graag zelfs. Zo help je ons om de wereld achter jouw glas melk steeds zichtbaarder te maken. Als jouw vraag over zuivel nog niet op de website staat, stuur 'm dan naar ons op. We gaan voor jou op zoek naar het antwoord.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 Nederland draait op zuivel